Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Möta och bemöta barn med NPF i förskolan

11 oktober 18.00-20.00
Ågrenska eller
Via streaming
Sista anmälningsdag: 25 september 2023
Pris:

645 kr (exkl. moms)

Välkommen till en föreläsning för dig som arbetar med barn med autism, adhd eller odiagnostiserade svårigheter inom NPF-området.

Denna kvällsföreläsning ger en introduktion till NPF-diagnoser för dig som arbetar med barn med neuropsykiatriska svårigheter i förskolan.

Du får grundläggande diagnosinformation om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som till exempel adhd, autism och OCD/tvångssyndrom. Informationen syftar till att ge dig en förståelse för vad diagnoserna innebär och hur de påverkar vardagen. Många barn i förskolan har ännu inte fått diagnos. Därför kan förståelsen för olika förmågor såsom exekutiva funktioner, hyperaktivitet, central koherens och mentalisering underlätta för att också bättre förstå barnet med neuropsykiatriska svårigheter.

Föreläsningen ger dig också praktiska exempel på hur du som personal kan stötta och underlätta för barnet i vardagen på förskolan.

Föreläsare

NPF-konsulent och specialpedagog

Andreas Svensson har mångårig erfarenhet med inriktning på svårigheter inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. Bland annat från Ågrenskas korttidsverksamhet för barn och unga med NPF.
Andreas föreläser kring neuropsykiatrisk problematik och är flitigt anlitad för personalgrupper som arbetar med personer med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, beteendestörningar och dubbeldiagnoser.  

 

Målgrupp    

Personal inom förskolan.


Sidan uppdaterad: 2023-05-09