Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Möta och bemöta elever med NPF i skolan

19 oktober 18.00-20.00
Ågrenska eller
Via streaming
Sista anmälningsdag: 2 oktober 2023
Pris:

645 kr (exkl. moms)

Arbetar du i grundskolans senare år eller gymnasiet?

Denna introduktionsföreläsning ger en beskrivning av NPF-diagnoser för dig som arbetar med elever med NPF i grundskola eller gymnasium.

Du får grundläggande diagnosinformation om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som till exempel adhd, autism och OCD/tvångssyndrom. Informationen syftar till att ge dig en förståelse för vad diagnoserna innebär och hur de påverkar vardagen för eleven.

Föreläsningen ger också praktiska exempel på hur du som lärare eller övrig personal i skolan kan stötta och underlätta för eleven med neuropsykiatriska svårigheter

Ta med dig dina kollegor och stärk er NPF-kompetens tillsammans!

Målgrupp

Lärare samt övrig personal i grundskolans senare år och gymnasiet.

Föreläsare

NPF-konsulent och specialpedagog

Andreas Svensson har mångårig erfarenhet med inriktning på svårigheter inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. Bland annat från Ågrenskas korttidsverksamhet för barn och unga med NPF.
Andreas föreläser kring neuropsykiatrisk problematik och är flitigt anlitad för personalgrupper som arbetar med personer med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, beteendestörningar och dubbeldiagnoser.  


Sidan uppdaterad: 2023-05-08