Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Barncancerfondens vistelser

Ågrenska och Barncancerfonden arrangerar tillsammans vistelser för familjer, barn och syskon.

Välkommen att ansöka till familjevistelser för familjer med barn och ungdomar som behandlats för cancer. Vistelsen sker i samarbete med Barncancerfonden. Under veckan får du ta del av kunskap, träffa andra familjer och utbyta erfarenheter hos oss på Ågrenska.


Har fått byta erfarenheter och kunskap med varandra. Har aldrig känt mig så förstådd som med alla här. Kan inte förklara med ord vad detta har betytt för oss.

Filmen är textad på svenska. Välj ikonen undertexter/texter för att aktivera textning.

På Ågrenska får hela familjen möjlighet att träffa andra i liknande situation! Vår personal har kompetens och ett professionellt bemötande och vi har lång erfarenhet av många gästande familjer på Ågrenska.

Ni som föräldrar erbjuds föreläsare som har mycket god kunskap inom det specifika området. Programmet innehåller bland annat föreläsningar om aktuella medicinska rön, pedagogiska aspekter, syskon och stöd i samhället.

Barnen med diagnos och deras syskon ges möjlighet att få information om diagnosen och diskutera sin roll i familjen. För alla barn finns förskole/skolverksamhet och roliga fritidsaktiviteter. Aktiviteterna och skolverksamheten är anpassade utifrån barnens ålder och behov.

Alla familjemedlemmar har sina egna program och varje dag har en tydlig struktur under de fem dagar man vistas på ön.

Ågrenskas syfte med familjevistelsen är att genom kunskap och erfarenhetsutbyte stärka hela familjen för att få en förbättrad vardag.

Aktuella vistelser i samarbete med Barncancerfonden

 • Syskonvistelse
  Barncancerfonden

  Syskonvistelse i samarbete med Barncancerfonden

  Barncancerfonden och Ågrenska välkomnar dig som är syskon i åldern 14 -19 år till en syskonvistelse på Ågrenska.

  14 augusti - 18 augusti 2023
  Lillövägen 20, Lilla Amundön, 436 02 Hovås
  Ågrenska

  Anmäl dig

  Sista anmälningsdag 25 maj

Retinoblastom

Familjevistelse 18- 22 september 2023. Välkommen att ansöka till familjevistelsen om Retinoblastom.

Kurs. Retinoblastom

19 - 20 september 2023. Två kursdagar för personer som i sitt arbete eller i sin vardag möter barn och ungdomar som behandlats för retinoblastom.

Leukemi

Familjevistelse 6-10 november 2023. Välkommen att ansöka till familjevistelsen om leukemi. Vistelsen sker i samarbete med Barncancerfonden. 

Kurs. Leukemi

7-8 november 2023. Två kursdagar för personer som i sitt arbete eller i sin vardag möter barn och ungdomar som behandlats för leukemi.


Sidan uppdaterad: 2021-11-12