Kurser och utbildningar

På Ågrenska finns den kunskap du behöver. Vi erbjuder kurser, utbildningar och föreläsningar, hos oss på Lilla Amundön eller nära dig.


Kurser utbildningar


Vi arbetar med kurser och utbildning

Gruppbild-Foto
Ida Apelmo

Utbildningskoordinator

Ingela Markenstrand

Administratör Kurser och utbildning

Kurser och utbildningar

På Ågrenska finns den kunskap du behöver. Vi erbjuder kurser, utbildningar och föreläsningar, hos oss på Lilla Amundön eller nära dig.

Vi har lång erfarenhet och en gedigen kunskap om sällsynta diagnoser och olika funktionsnedsättningar. Till våra utbildningar anlitar vi både externa experter utvalda för sin specialistkunskap och interna föreläsare med lång erfarenhet av arbete med barn, unga och vuxna med olika diagnoser. Hos oss är det sällsynta vanligt.  Vi vänder oss till dig med funktionsnedsättning, är förälder eller närstående, du som i ditt arbete möter personer med funktionsnedsättningar eller av andra anledningar söker mer kunskap.

Vårt kursprogram

I vårt kursprogram hittar du utbildningar om sällsynta diagnoser, vanligare funktionsnedsättningar och andra ämnen som är aktuella och relevanta. Våra föreläsare delar med sig av sina kunskaper på ett tydligt och konkret sätt och är måna om att du som åhörare ska ha nytta av dem i din vardag. Teman kan vara: Hur gör jag när någon i min närhet får ett epileptiskt anfall? Vilka kommunikationshjälpmedel fungerar för barn som saknar tal? Hur kan man bemöta ett utåtagerande beteende? Genom vår långa erfarenhet och möten med många barn och unga beskriver vi exempelvis gärna teori kring lekens betydelse och vårt pedagogiska arbete.

Föreläsningar på Ågrenska eller hos er

På Ågrenska erbjuds varje år ett flertal föreläsningar. De är öppna för alla som är intresserade. Vill du och ditt team att vi istället kommer till er går det också bra. Efterfrågade teman som återkommer är syskonrollen och att möta personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel adhd. Föreläsningarna kan också handla om sorgebearbetning, att vara anhörig eller hur det är att få ett barn med en sällsynt diagnos.

Vetenskap och beprövad erfarenhet

Både anlitade och våra egna föreläsare baserar sin information på vetenskap och beprövad erfarenhet. Att utgå från aktuell forskning och lång erfarenhet är ett viktigt kvalitetssignum för oss.

Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)