22q11-deletionssyndromet
Via streaming
Läs prisuppgift nedan.
Två diagnosspecifika kursdagar för personer som i sitt arbete eller i sin vardag möter barn eller ungdomar med 22q11-deletionssyndromet.
I samband med familjevistelser på Ågrenska genomförs två diagnosspecifika kursdagar. Under kursdagarna ges du möjlighet att öka dina kunskaper om diagnosen, samt vilka konsekvenser och utmaningar den kan medföra, både för barnet med diagnos och övriga familjemedlemmar.
Målgrupp
Kursdagarna vänder sig till dig som i ditt yrke möter barn och unga med sällsynta hälsotillstånd, samt till dig som är närstående till en familj som deltar i den aktuella familjevistelsen. Programmet är utformat för att passa både skolpersonal, vård- och omsorgspersonal, samt närstående.
Innehåll
Som kursdeltagare får du ta del av föreläsningar av specialister och yrkesverksamma inom flera olika områden. Ämnen som behandlas varierar mellan kurserna men kan exempelvis vara genetik, symtom, kommunikation, pedagogik, syskonrollen och munhälsa. Detaljerat program finner du längre ner.
Syfte
Syftet med att bjuda in yrkesverksamma och närstående till kursdagar, där även föräldrar deltar, är att stärka samarbetet kring barnet. Att yrkesverksamma, närstående och föräldrar får ta del av varandras frågor och erfarenheter skapar en djupare förståelse och underlättar samverkan.
Medverkande
- Sólveig Óskarsdóttir, överläkare, med dr, Sektionen för Reumatologi och Immunologi, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg
- Helena Ly, specialistläkare i barnendokrinolog, Drottning Silvias barnsjukhus, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg
- Christina Persson, logoped, professor, Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet, Göteborg
Nedan hittar du det fullständiga programmet med alla medverkande.