Tillgänglighetsredogörelse
Ågrenskas webbplats fungerar oavsett om du besöker webbplatsen med din mobil, surfplatta eller dator. Bäst fungerar den i moderna webbläsare och när du tillåtit javascript. Här finns information om funktioner och inställningar du kan göra för att få webbplatsen mer tillgänglig, beroende på vilket behov du har. Vi redogör vilka brister det finns i tillgänglighet på Ågrenskas webbplats och digitala tjänster samt hur vi planerar att åtgärda dem. Du kan också kontakta oss om du upptäcker fler brister eller tycker att vi inte uppfyller lagen.
Agrenska.se, ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett till exempel funktionsnedsättningar och oberoende av vilka hjälpmedel man använder.
Ågrenska har deltagit i projektet FEAT (Features for accessibility through templates), funka.nu, som testare under perioden mars 2020 - juli 2021. Där togs det fram tillgängliga mallar i Episerver (numera Optimizely), med inbyggd tillgänglighet som ger stöd till redaktörer. Vår nuvarande webbplats baseras på dessa mallar.
Webbtillgänglighetsdirektivet, öppnar i ny flik
Vägledning för webbutveckling, öppnar i ny flik
Den här webbplatsen uppfyller delvis lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.
Om du inte är nöjd
Kontakta oss om du inte kan använda delar av webbplatsen
Om du behöver information från agrenska.se i något annat format, till exempel tillgänglig pdf, stor text, lättläst kan du kontakta oss via e-post. Här kan du också rapportera brister i tillgänglighet.
Myndigheten för digital förvaltning, öppnar ny flik
Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet
Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.
Bristande förenlighet med lagkrav
- Årsmötesprotokoll som har skannats in och innehåller banksignaturer i PDF-format är inte tillgänglighetsanpassade. För att möta behovet av tillgänglighet kommer osignerade versioner av mötesprotokollen att finnas tillgängliga som ett alternativ vid sidan av dessa.
Innehåll som inte omfattas av lagkrav
- De flesta äldre filmer på Ågrenskas webbplats är textade men inte syntolkade. Under våren 2025 kommer alla filmer ha en sammanfattande beskrivning.
Andra aktörer
- För att se och ansöka om lediga tjänster använder vi en extern tjänst, Teamtailor. Teamtailor anger att deras karriärsidor är tillgänglighetsanpassade.
Teamtailors egna tillgänglighetsinformation, (extern webbplats, öppnar ny flik) - För våra webbkurser använder vi en extern tjänst, Thinkific
Thinkifics egna tillgänglighetsinformation, (extern webbplats, öppnar ny flik) - För våra nyhetsbrev använder vi en extern tjänst, Paloma. Det är ett svenskt företag som följer och utvecklar sitt verktyg enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.
Hur vi testat webbplatsen
Vi har granskat agrenska.se med hjälp av en självskattning, intern test, av tillgängligheten.
Senaste bedömningen gjordes under januari 2025.
Tillgänglighetsredogörelsen uppdaterades senast
Sidan uppdaterad: 2025-01-08