Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar

Belid Lighting Group stödjer Ågrenska i omställningen till nya ljuskällor

Från vänster: Linda Reinholdsson, Technical Sales / Lighting designer hos Belid Lighting Group, Tommy Johansson, fastighetsskötare Ågrenska, Pernilla Medegård, verksamhetschef support Ågrenska och Peter Tafazoli, VD för Belid Lighting Group.

Ljuskällor med kvicksilver är sedan förra året förbjudna att tillverka eller importera inom EU. Detta har lett till ett landsomfattande skifte mot mer effektiva och energisnåla alternativ. I framkant av denna omställning står Belid Lighting Group, som nu inlett ett välgörenhetsprojekt för att stödja Ågrenska.

– Ågrenska bedriver en fantastisk verksamhet och vi är väldigt glada över att på detta sätt kunna bidra. Här finns ett stort engagemang hos alla medarbetare och glädjen i att göra detta tillsammans är verkligen påtaglig. Vi kommer producera nya armaturer men också återbruka befintliga lampor genom att uppdatera dem med nya styrsystem och LED-teknik. På detta sätt besparas Ågrenska en stor kostnad och kan i stället koncentrera sina resurser på den viktiga dagliga kärnverksamheten.
En verksamhet som gör stor skillnad i många människors vardag, säger Peter Tafazoli, VD på Belid Lighting Group.

Arbetet har redan påbörjats, med nya armaturer som produceras i Belids fabrik i Varberg samtidigt som utvalda befintliga armaturer uppdateras med modern LED-teknik. Initiativet beräknas vara värt mellan 2–3 miljoner kronor, vilket innebär att Ågrenska kan investera dessa medel i sin kärnverksamhet i stället.

– Vi på Ågrenska är så tacksamma för detta fantastiska stöd vi får ifrån Belid Lighting och deras personal. Ett så fantastiskt engagemang och så stor givmildhet. Stort tack, säger Pernilla Medegård, verksamhetschef support från Ågrenska.

Med detta initiativ visar Belid Lighting Group inte bara sitt engagemang för hållbar utveckling utan även sitt stöd för samhällsnyttiga organisationer som Ågrenska.

Läs mer om projektet
Belid Lighting Group, öppnar i ny flik


Sidan uppdaterad: 2024-08-13