Ågrenskas logotyp, länk till startsidan. Ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar
I Stenhuset ligger Framtidens rum

H.M. Drottningen närvarar vid återinvigningen av ”Framtidens Rum” på Ågrenska

Ågrenska bjuder in H.M. Drottningen och Madeleine Olsson Eriksson till den högtidliga återinvigningen av "Framtidens Rum" i Stenhuset på Ågrenska den 10 oktober på förmiddagen. Detta unika evenemang är en milstolpe för Ågrenska och ett betydelsefullt steg i arbetet med att stötta barn med sällsynta hälsotillstånd och deras familjer.

I Stenhuset ligger Framtidens rum

Samtidigt som återinvigningen av "Framtidens Rum" äger rum, anordnar Ågrenska en familjevistelse för barn med albinism och deras familjer. Albinism är ett sällsynt hälsotillstånd som medför både medicinska och sociala utmaningar. Genom att synliggöra dessa barn och deras familjer ökas medvetenheten om de speciella utmaningar de står inför - en fråga av både nationell och internationell betydelse.

Framtidens Rum
– En vision för barn och unga

Ågrenska invigdes av H.M. Drottningen 1989 och har sedan dess välkomnat över 5 000 familjer genom sina familjeprogram. Framtidens Rum är ett rum som möjliggjordes genom en generös donation från Madeleine Olsson Eriksson i samband med Stenhusets invigning år 2015 och är ett exempel på Ågrenskas strävan att erbjuda innovativa och inspirerande miljöer för sina besökare. Nu presenteras ett nytt tillskott – ett musikrum i Framtidens Rum, som syftar till att ge barn och ungdomar unika kulturella upplevelser.

"Det är med stor stolthet Ågrenska nu vidareutvecklar Framtidens Rum med musikens och konstens kraft. Detta är ett ovärderligt tillskott för barn och unga med sällsynta hälsotillstånd," säger Zozan Sewger Kvist, VD för Ågrenska.

Om Ågrenska

Ågrenska har sedan invigningen 1989 varit en nationell förebild inom stöd för personer med sällsynta hälsotillstånd och andra funktionsnedsättningar. Med en verksamhet som kombinerar vetenskaplig kunskap och mänskligt engagemang erbjuder Ågrenska korttidsverksamhet, familjevistelser, personlig assistans, utbildningar och konferenser. Beläget på Lilla Amundön, strax söder om Göteborg, fungerar Ågrenska som en mötesplats där drömmar och möjligheter får ta plats. Som idéburen organisation utan vinstintresse arbetar Ågrenska för att skapa bästa möjliga livskvalitet för de barn och familjer som stöds.

Återinvigningen av "Framtidens Rum" är en hyllning till långvarigt samarbete och ett tillfälle att belysa de utmaningar och möjligheter som barn med sällsynta hälsotillstånd och deras familjer möter.

H.M. Drottning Silvia, Ågrenskas beskyddare

Pressmeddelande, pdf öppnar i ny flik

Zozan Sewger Kvist

VD Ågrenska (svb)

Aktuellt

  • Drottningen besökte Ågrenska och Göteborgs universitet

    Under förmiddagen den 10 oktober besökte Drottningen kompetenscentret Ågrenska och nyinvigde Framtidens rum. Därefter deltog Drottningen vid ett rundabordssamtal på Göteborgs universitet med anledning av Världsdagen för psykisk hälsa.

Sidan uppdaterad: 2024-10-13